Site Overlay

Моето агнешко печено по турски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се прави на порции.

В купичка си смесваме олио, сол и черен пипер. С получената каша втриваме месото и оставяме така около 1 час.

През това време си почистваме, измиваме и нарязваме картофите, зеления лук и джоджена.

Подреждаме ги в тавата. Подреждаме и месото.

Сипваме около 100-150°C вода. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 180°C за около 3 часа.

След това изваждаме, отнемаме фолиото, и пробваме печеното агнешко дали се накъсва.

Заливаме с получения сос и запичаме моето агнешко печено по турски до образуването на коричка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *