Site Overlay

Моето вълшебно тирамису – Рецепта

“Разкажете приказка в чиния с това вълшебно тирамису “

Начин на приготвяне:

Разбиваме маскарпоне със сметана, аз го правя на око, така че кремът да е лек, с гъстота на тесто за палачинки.

Добавям ванилова, лимонена захар и пудра захар на вкус.

В купа смесвам еспресото с млякото, за да не стане тирамисуто прекалено ободряващо.

Потапям бишкотите в кафето с мляко и редя – ред бишкоти, пласт крем, поръсвам с настърган шоколад и отново редувам.

Отгоре слагам крем и украса по желание, моята е от листа мента.

Оставям в хладилник поне за 2-3 часа и воала – моето вълшебно тирамису е готово!

Източник: Stanislava Topalova – Кулинарна мрежа.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *