Site Overlay

Моето руло с кайма и тиквички – Рецепта

Начин на приготвяне:

За моето руло с кайма и тиквички, първо сипваме каймата в купа.

Обелваме тиквичката, настъргваме я на ситно ренде и изстискваме с ръце, за да премахнем течността. Добавяме изцедената настъргана тиквичка при каймата. Добавяме моцарелата, чедъра, лука, черния пипер, чубрицата, кърито, солта, омесваме и изсипваме в правоъгълна тефлонова формичка за кекс.

Оформяме с ръце като руло и покриваме с алуминиево фолио.

Печем рулото от кайма на 200 градуса около 35 минути. След това отгоре подреждаме тънките парченца пушен бекон, като ги застъпваме и се стараем да обгърнат рулото.

Това не е трудно, защото при печенето рулото с кайма и тиквички се е свило малко и е станало по-малко от тавичката. Покриваме пак с алуминиево фолио и връщаме във фурната за още 15 минути.

Сервираме вкусното солено руло топло, нарязано на парчета и с гарнитура по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *