Site Overlay

Моите любими каноли – Рецепта

Начин на приготвяне:

Рецептата е за 12 каноли.

Меси се тесто, завива се със стреч фолио и се оставя поне 2 часа в хладилника.

Като се извади тестото, се разточва на много тънък лист и с чаша от него се изрязват кръгчета с диаметър 7-10 см.

Всяко от тях се навива около метални тръбовидни форми, сухи канелони или завити на цилиндър алуминиеви капачки от буркани.

Крайчетата се залепват с малко белтък. Пържат се заедно с формите до покафеняване в дълбок съд със загрято олио.

Докато са топли, се отстраняват от формите и се оставят да изстинат.

Кремът се приготвя от рикота, пудра захар, стафиди, портокалови корички, черен шоколад на парченца – всичко е по вкус.

Пълнят се готовите каноли и се декорират по желание, наръсват се с пудра захар.

Добър апетит с моите любими каноли!

Източник: Kapka Vasileva – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *