Site Overlay

Моите телешки кюфтета по турски – Рецепта

“Съмняваме се, че сте опитвали подобни турски кюфтенца и ви ги препоръчваме с две ръце”

Начин на приготвяне:

Турските кюфтета обикновено се правят с говеждо или агнешко месо. Каймата е силно подправена и получава ориенталско-пикантна нотка от канела, кимион и червен пипер.

Обикновено се приготвят на скара или пържени на тиган.

Обелете лука и чесъна и нарежете на фини кубчета. Измерете подправките.

Подправете каймата:

Смесете каймата добре с нарязаният лук и чесън, яйце, сол и подправки. Ако каймата е с много ниско съдържание на мазнини, добавете малко зехтин. Ако искате, можете да смесите малко галета.

Оформете телешките кюфтета. Вземете кайма с размер на топка за тенис на маса. Първо ги направете да са с еднаква големина и след това ги оформете или в кръгли кюфтета, или в плоски кюфтета, или в дълги кюфтета.

Тези, които ги пекат на скара, могат да ги сложат и на шишчета.

Вариант на скара: печете кюфтетата на скара, докато месото се сготви и има хубав цвят отвън.

Вариант за пържене в тигана: Загрейте тиган с малко олио и запържете кюфтетата на умерен огън, докато месото добие хубав кафеникав цвят отвън.

Добър апетит с моите телешки кюфтета по турски!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *