Site Overlay

Мокър кекс с млечен крем – Рецепта

“Страхотно е, когато различни текстури се смесват в една съвършена хапка – случаят с мокрия кекс с крем е точно такъв”

Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците със захарта за кекса на пухкав крем. Без да спирате разбиването, наливайте на тънка струйка олиото, след това млякото.

2. Пресейте на части към сместа брашното с бакпулвера и ванилията и бъркайте с плавни движения на шпатула до цялостно усвояване.

Накрая сложете лимоновия сок, а по желание и малко лимонова кора за аромат.

3. Сипете в намазнена и набрашнена тавичка с приблизителен диаметър 20-22 см.

4. Изпечете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна за 18 минути или до суха клечка. Когато е готов, обърнете го да изстине върху решетка, а после отново върнете в тавичката и надупчете с метално шишче.

5. Сложете на котлона при слаб огън маслото, млякото, шоколада и рома. Бъркайте, докато се разтопят маслото и шоколадyt и после залейте кекса с тази смес.

Това количество е умерено, за лека сочност. Ако искате по-мокър кекс, може да добавите още мляко.

Оставете да си поема около час-два.

6. Заемете се с крема, като загреете сметаната със захарта и малко от млякото. В останалото сипете брашното и разбийте с телена бъркалка, за да няма бучки.

7. Налейте млякото с брашното при сметаната, когато тя започне да завира, а захарта вече се е разтопила.

Огънят да е умерен, за да не загаря по дъното.

8. Сложите ванилията и бъркайте около 7 минути до сгъстяване.

9. Залейте мокрия кекс с млечния крем и оставете да стегне.

По този начин имате невероятно вкусен десерт 3 в 1- кекс, сладкиш, дори торта ако украсите по подобаващ начин или полеете с глазура.

Семпла, но много вкусна идея.

Да ви е сладко.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *