Site Overlay

Морски дарове с масло на тиган – Рецепта

Начин на приготвяне:

Оставяме морските дарове да се размразят. Изплакваме ги и ги оставяме да се отцедят.

В тиган затопляме маслото и слагаме морските дарове. Задушаваме ги за пет минути под капак.

След това махаме капака и изкачваме още няколко минути да поизври отделилата се водичка.

Добавяме соевия сос и ако има нужда, малко брашно.

Разбъркваме непрекъснато, докато течността се редуцира и остане само маслото.

Сваляме морските дарове с масло на тиган от огъня и сервираме морските дарове още горещи, защото ако изстинат, ще станат жилави.

Съвет:

Ако течността е твърде много, може да изхвърлим част от нея, преди да добавим соевия сос към морския аламинут.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *