Site Overlay

Моята капама за Васильовден – Рецепта

Начин на приготвяне:

Започнете с плънката на сармите, поставете в купа каймата. Добавете много добре измития и прецеден ориз, ситно нарязаните лук и магданоз, настърганите моркови, мекото масло и черния пипер. Омесете ги добре до еднородна смес.

Изрежете твърдата жила на листата. С меката част навийте сарми, като поставяте малка част от плънката. Подредете завитите сарми на рулца на дъното на глинен гювеч. Налейте и 2 ч.ч. гореща вода и 4-5 с.л. олио, поръсете с 1 ч.л. червен пипер.

Върху подредените сарми поставете един лист от киселото зеле.

Измийте ребрата и нарязаното месо, подсушете и поръсете с сол, черен пипер на вкус, сминдух на прах 1 с.л. и червен пипер 1 ч.л., разбъркайте добре.

В гювеча върху листа от кисело зеле подредете първо ребрата, а после и месото, покрийте със друг лист кисело зеле и затворете гювеча с капака.

Поставете гювеча в студена фурна. Включете фурната на 200 градуса и печете за 2 часа.

Тази капама е изключително вкусна, смесват се всички вкусове, а месото и ребрата се готвят на пара.

Весел празник с моята капама за Васильовден.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *