Site Overlay

Моята Лютеница – Рецепта | Gotvach.bg

“Когато опитате тази лютеница, филийките хляб ще започнат рязко да намаляват една след друга”

Начин на приготвяне:

Пускаме по няколко от доматите във вряла вода, след минута ги прехвърляме в студена.

Обелваме ги, нарязваме ги и ги смиламе с месомелачка или в блендер.

Сваряваме морковите под налягане и ги смиламе фино в блендер. Сваряваме чесъна на глави и го изстискваме от люспите.

Изтърбушваме чушките и ги изпичаме, като готовите прехвърляме в голяма тенджера с капак да се позадушат, за да може лесно да се белят.

В голяма плитка тава прехвърляме доматите и изпаряваме, докато от лопатката по дъното започне да остава трайна пътечка (най-лесно става във фурната на 200 градуса с вентилатор и леко открехната вратичка).

Обелваме чушките и също ги смиламе с месомелачка.

Прибавяме ги към доматеното пюре, прибавяме морковите, чесъна, подправките, разбъркваме добре, запечатваме в буркани и стерилизираме 20 минути.

По желание може да се добави малко варена или печена тиква (лютеницата ще стане по-мека на вкус и по-сладникава).

Може да добавим и смлян кимион, ситно нарязан магданоз, по една люта изпечена чушчица във всеки буркан с моята вкусна лютеница.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *