Site Overlay

Моята пухкава питка на кифлички – Рецепта

Начин на приготвяне:

Млякото се затопля, добавя се солта, захарта и маята. Остава се да шупне (около 15 мин.)

Разбиваме яйцето и 1 белтък, добавя се вече готовата смес от мая, сол и захар. Слагаме брашното малко по малко. Месим, докато се получи меко тесто.

Оставяме тестото да втаса, докато удвои обема си.

Вече готовото тесто делим на 3 равни части.

Точим една по една топките, като ги мажем с разтопено масло.

Слагаме ги една в/у друга вече готовите листи. Може да се сложи и сирене м/у корите.

Режат се триъгълници и се оформя като кифли. Намазва се с жълтък и олио приготвената питка.

Печем пухкава питка на кифлички на 180°C за около 30 мин.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *