Site Overlay

Моята страхотна кремсупа от карфиол и гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

Карфиола накъсваме на розички и варим в леко подсолена вода за около 5 минути.

Гъбите, лука и чесъна режем на ситно.

В тенджера загряваме мазнина и запържваме на среден огън лука, след което добавяме гъбите и най-накрая чесъна. Готвим за кратко, а през това време прецеждаме вече сварените розички от карфиол.

В тенжерката със зеленчуците добавяме доматена и пиперена паста, разбъркваме за минутка и добавяме карфиола.

Сипваме бульона или водичката, ако нямате такъв, и похлупваме с капак.

Готвим за около 15 минути. След това добавяме и сметаната и овкусяваме със сол и черен пипер.

Готвим още малко и пасираме супата от карфиол много добре.

Връщаме на котлона и добавяме маслото към гъбената супа.

Зеленчуковата кремсупа ни е готова.

Може да сервирате с крутончета по желание.

Тази кремсупа от карфиол и гъби е любимата супичка на моето семейство, всеки, който я е пробвал, много я харесва.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *