Site Overlay

Моята шкембе чорба – Рецепта

“Шкембе чорба, която може да ви излекува от всяка болежка – хапвайте с наслада”

Начин на приготвяне:

Размразете шкембето.

Сложете го в дълбок съд и го залейте с около 1 1/2 вода.

Сложете съда на котлона.

Овкусете със сол и гответе 10 минути.

Отстранете съда от котлона.

В тиган сложете брашното и го запечете до лек кафеникав загар при непрекъснато бъркане.

Добавете маслото и продължете да разбърквате. Прибавете червеният пипер.

Налейте 1/2 от прясното мляко на тънка струйка, междувременно бъркайте енергично с дървена бъркалка на слаб огън.

Долейте и останалото прясно мляко.

Върнете тенджерата на котлона и прибавете млечната част, бъркайте до хомогенизиране.

Варете шкембе чорбата още 5-6 минути на слаб огън.

Пресовайте скилидките чесън, които предварително сте обелили.

Налейте в купа оцета, добавете чесъна и чилито.

Сервирайте шкембе чорбата гореща с добавка от пикантен дресинг и черен пипер.

Много вкусно!

Помага срещу настинка, грип и махмурлук!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *