Site Overlay

Мраморен кекс Класика – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сипваме маслото в купа и добавяме захарта. Разбиваме с миксера 2-3 минути и добавяме жълтъците, ванилията и лимонената захар.

Продължаваме да разбиваме още малко и сипваме млякото, бакпулвера, солта и брашното. Отново разбиваме до хомогенност.

В отделна купа разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме в сместа. Разбъркваме и отделяме 1/3 от кексовата смес. Към тази 1/3 част добавяме какаото.

Поставяме хартия за печене в правоъгълна кексова формичка и изливаме половината от бялата смес. След това по средата с лъжица по дължина разпределяме половината от кафявата смес.

Върху кафявата ивица пак с лъжица разпределяме останалото количество бяла смес, а отстрани на нея правим две ивици от останалата кафява смес.

Печем мраморния кекс в загрята фурна на 200 градуса 10 минути, след това намаляваме температурата на 180 градуса и печем още около 20 минути или до готовност.

Оставяме шарения кекс да се охлади.

Разтопяваме кувертюра, добавяме маслото и млякото и разбъркваме хубаво. Заливаме готовия изстинал кекс с глазурата и поръсваме със захарни пръчици.

Оставяме 1-2 часа, за да се стегне глазурата, нарязваме на парчета и сервираме мраморен кекс Класика с ароматно кафе или чай.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *