Site Overlay

Мусака от кайма с картофи и ориз – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте ориза много добре под течаща вода и оставете да се прецеди.

Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета, поставете ги в студена вода, да не потъмнеят.

В тава налейте олиото и добавете ситно нарязания лук и настъргания морков, запържете до омекването им.

Прибавете прецедения ориз и отново запържете за кратко. Прибавете доматения сок, доматеното пюре и бъркайте до усвояването им.

Добавете каймата и бъркате докато стане на гранули, прибавете червения пипер, разбъркайте и премахнете тавата от котлона.

Прибавете прецедените картофи, посолете, поръсете с черен пипер и чубрица на вкус, разбъркайте добре.

Налейте топла вода в тавата, толкова, че да се покрият продуктите в нея, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете, до усвояване на водата.

В тиган разтопете маслото и прибавете брашното, запържете до лек златист цвят. Налейте студеното прясно мляко и бъркайте докато се сгъсти.

Залейте мусаката равномерно и върнете тавата във фурната за около 8-10 минути.

Сочна и вкуснамусака от кайма с картофи и ориз!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *