Site Overlay

Мусака от тиквички и пилешко – Рецепта

“Чудна мусака от тиквички, в която сме добавили и пилешко месо, ей така, за разкош – и се получи”

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на много малки късчета. В тиган загрейте кафяна чашка зехтин и сложете пилешките късчета.

Добавете ситно нарязана глава лук. Запържете за 5 мин. и полейте с 2 с.л. бяло вино. След минутка, като се изпари алкохолът, добавете един нарязан на малки парченца домат, ориза.

Овкусете с щипка черен пипер, щипка кимион и щедра щипка нарязан магданоз. Налейте чашка топла вода. Гответе около 10 мин. след което прехвърлете сместа в тавичка.

Добавете нарязаните и леко осолени тиквички. Разбъркайте продуктите за мусаката с тиквички, долейте до ръба им топла вода. Изпечете любимата мусака, докато остане на мазнина.

Пригответе заливката за мусаката. Разбийте два жълтъка в киселото мляко и залейте ястието.

Поръсете с настърган пармезан (или кашкавал, ако имате) и допечете до приятен загар. Поднесете мусаката от тиквички и пилешко с лъжица кисело мляко.

Много вкусно ястие, опитайте!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *