Site Overlay

Мусака – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязвам картофите на дребни кубчета. В дълбок тиган загряваме олиото.

Добавяме в него ситно нарязаните лук и пиперка.

Като поомекнат, добавяме каймата и хубаво запържваме.

След това добавяме картофите и подправките и разбъркваме хубаво.

Когато картофите изменят цвета си и омекнат малко, добавяме доматеното пюре и разбъркваме.

Сваляме от котлона. Изсипваме мусаката в голяма тава и слагаме в предварително загрята фурна да се запече.

Когато картофите са готови, заливаме мусаката с полива, приготвен от изброените продукти.

Печем мусаката до златисто.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *