Site Overlay

Мусака с картофи и ориз – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязвам зеленчуците на дребно и слагам дълбок тиган или тенджера и задушавам за кратко.

Прибавям каймата и разбърквам добре, да се раздроби хубаво.

Когато започне да се запържва, прибавям нарязаните картофи и ориза, настъргания домат и сухите подправки, разбърквам за около 1 минутка и прибавям 3 к.ч вода.

Когато оризът поеме почти напълно водата, поръсвам с копър и магданоз и прехвърлям в тава.

Пека мусаката на 200 г (предварително загрята фурна) за около 15 мин, изваждам и слагам заливката.

Пека до златист загар на заливката.

Сервирах мусака с картофи и ориз със сос Бешамел.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *