Site Overlay

Мусака с тиквички и патладжан – Рецепта

Начин на приготвяне:

Тиквичките, нарязани на кръгчета, посолени в купа, се подреждат на редове в правоъгълна тава, керемидообразно, със застъпване. Поръсвам ги с брашно и червен пипер, поръсвам леко със зехтин.

Слагам тавата в силна на 200 градуса фурна за 30 минути. През това време на котлона в тенджера с олио задушавам на слаб огън нарязаният на едри полумесеци лук, добавям и настъргания морков.

Задушавам ги на бавен огън до полуготовност, като разбърквам от време на време, да не загори.

Добавям и нарязаният на кубчета потладжан, продължавам задушаването до готовност и на патладжана. Добавям и подправките, копъра, счукания чесън, магданоза, кубчето натрошен бульон.

Хубаво разбърквам сместа с подправките и я изсипвам върху изпечените вече за 30 минути тиквички. Разпределям сместа равномерно и заглаждам.

Веднага в купа смесвам продуктите за заливката (3 яйца, 3 с.л. брашно, прясното мляко, настъргания кашкавал, наситнените магданоз и копър).

Заливката я разпределям равномерно върху задушената смес и допичам мусаката отново във фурната за 15 минути на 200 º до златисто! Много вкусно и леко лятно ястие!

Мусаката с тиквички и патладжан е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *