Site Overlay

Мус с черен шоколад и Бейлис – Рецепта

“Имате ли представа какво удоволствие представлява този мус с черен шоколад и Бейлис – ако не, по-добре си го пригответе”

Начин на приготвяне:

1. Разделете жълтъците от белтъците на двете яйца. Пригответе си 4 чашки за ликьор и ги сложете във фризера.

2.Сложете желатина да се разтвори в студена вода.

Жълтъците разбийте и разбъркайте при сметаната и бейлиса. Поставете ги на водна баня при 90 градуса за 3 минути при често разбъркване.

3. Към топлата смес сложете отцедения от водата разтворен желатин и хубаво разбъркайте, за да се разтопи.

4. Настържете фино черния шоколад, може и да го смелите за секунди в блендер. Сипете го при още топлата смес и бъркайте до получаване на съвършено гладък шоколадов крем.

5. Разбийте белтъците с лимоновия сок и захарта отново на водна баня, но при 50 градуса. Аз разбивам 10 минути, за да поемат от топлината и да не са напълно сурови като ги добавя в шоколадовия мус.

При това по-продължително разбиване на водна баня също така предимство е, че пухкавият сняг става по-плътен и устойчив, а оттам и шоколадовият десерт ще стане по-пухкав и ефирен.

6. Сложете белтъчния меренг при шоколадовия крем, като го добавяте на части и разбърквате плавно с шпатула до цялостното му усвояване.

7. Разпределете пухкавия мус с черен шоколад и Бейлис в студените чашки, настържете черен шоколад и приберете в хладилник за 2 часа преди да сервирате.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *