Site Overlay

Мързелива Паея със зелен боб и пилешко месо – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тиган загрейте зехтина и изпържете чушките, предварително нарязани на ленти.

Извадете и заделете. Сложете месото и го запържете до златисто.

Добавете зеленчуците и запържете и тях добре.

Настържете домата и добавете в него чесъна, предварително пресован.

Сложете ги в тигана. Запържете за кратко и добавете ориза.

След 2 минути налейте вода (на 2 ч.ч. ориз- 6 ч.ч. вода).

Натрошете бульона, сложете подправките и прехвърлете лесната паеля в тавичка за печене.

Подредете отгоре чушките във форма на слънце и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете сложете клончето розмарин, затворете с капак и оставете мързеливата Паея със зелен боб и пилешко месо да се задуши и поеме аромата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *