Site Overlay

Мързелив хляб – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Кой не обича аромата и вкуса на прясно изпечен домашен хляб? А колко от нас се отказват да се заемат с приготвянето му, защото липсата на време все повече ни притиска, а често и ни домързява да положим повече усилия?

Има решение за тези моменти, когато ни е по-лежерно и желаем да спестим сили. Това е този мързелив хляб, който по нищо не отстъпва на тези, изискващи дълго и трудоемко приготвяне.

За направата още повече би ни улеснил един кухненски робот или миксер с приставки за тесто.

Сложете всички продукти в купата на уреда и включете на функция месене. Най-много 3-4 минутки и вашето тесто за хляб ще е готово, без да полагате грам усилия.

И наистина не е нужно маята да шупва предварително, когато приготвяте този хляб. Най-много може да я разтворите във част от водата, за да сте сигурни, че ще се интегрира идеално в тестото.

Усетете на допир дали самото тесто е твърде меко все още и ако е нужно, добавете още брашно.

Всеки вид и марка брашно има различна способност за абсорбиране на течности.

Хубаво е за случая да комбинирате 50/50 брашно от твърда пшеница с високо съдържание на глутен и такова, което е по-леко, тип за сладкиши и кексове.

По този начин самата консистенция става по-лека и текстурата на хляба става по- въздушна.

Тестото трябва да остане по-меко, дори и е допустимо леко да лепне. За да го извадите от купата и оформите, намазнете ръцете си с олио или зехтин.

Сложете в кръгла тавичка с диаметър 22 см, покрита с хартия за печене.

Изчакайте 40 минути, за да бухне, поръсете с брашно и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печете хлебчето до хубав златист загар и се уверете дали в напълно изпечено, като почукате по коричката – ако издава звук на кухо, е готов.

Оставете да изстине върху решетка и поднесете на трапезата си.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *