Site Overlay

Мъфини от моркови с шоколадова глазура с орехи – Рецепта

Начин на приготвяне:

В чопър сложете нарязаните моркови и пасирайте заедно с яйцата и олиото до хомогенност.

В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете захарта и ванилията (ако нямате кафява захар, използвайте същото количество бяла).

Направете кладенче и сухата смес и сипете там течната. Разбъркайте бързо и енергично, за да не стане на бучки. Изсипете тестото във формички за мъфини, намазани с масло, или в хартиени формички.

Печете морковените мъфини 20 мин на загрята фурна на 180°C. Проверете с клечка за зъби.

Извадете ги и изчакайте леко да се охладят.

През това време разтопете шоколада заедно с маслото и с четка за мазане намажете мъфините до ръба на хартията.

Вземете смлените орехи и започнете да въртите мъфина в дланта си, за да полепнат хубаво орехите навсякъде.

Ако ви е по-лесно, орехите сложете на дъска за рязане и притискайте мъфини от моркови с шоколадова глазура с орехи по нея.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *