Site Overlay

Най-вкусните пълнени патладжани – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отрязваме малка част от патладжаните на дължина. Издълбаваме вътрешността и накисваме в подсолена вода за около 1 час, за да не горчи.

През това време започваме с приготвянето на пълнежа.

Картофките и морковите нарязваме на ситно.

Загряваме олио в дълбок тиган и запържваме двата зеленчука до омекване. Добавяме каймата и овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и вегета.

Добавяме и малко доматена паста и след като се запържи добре, поръсваме с червен пипер и пържим още 2 мин.

След като сме готови с пълнежа, намазняваме тавичка и слагаме патладжаните вътре. Пълним догоре, като гледаме да ни остане допълнително от сместа.

Останалата плънка разпределяме около патладжаните и добавяме малко вода, за да се получи сос. Със сметаната поливаме малко патладжаните, а останалата изливаме в соса. Настъргваме кашкавал и поръсваме всичко обилно.

Покриваме тавичката с алуминиево фолио.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем пълнените патладжани с фолиото около 20 мин, за да се задушат добре патладжаните и да омекнат.

След като вече са омекнали патладжаните, махаме фолиото и печем още 20 мин до златисто.

Това е един от най-любимите ми начини да приготвям патладжани, вкусът е страхотен и се надявам и на вас да ви харесат най-вкусните пълнени патладжани!

Да ви е вкусно! 🙂

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *