Site Overlay

Най-вкусния боровинков пай – Рецепта

“Не разбираме защо още не сте запретнали ръкави в кухнята, при положение, че имате рецептата за най-вкусния боровинков пай”

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява в голяма купа. Прави с кладенче в средата. Яйцето се чуква.

Маслото се разтапя и се добавя в кладенчето. Добавя се захарта и се замесва маслено тесто.

Отделя се 1/4 от тестото. Подготвя се средно голяма тава.

По-голямата част от тестото се разточва, като трябва да бъде малко по-голямо от тавата, за да покрие и стените на тавата. Тестото се разстила по дъното и стените на тавата.

Боровинките се почистват и измиват добре. Ако имате, може да се добавят малинки.

Към отделеното тесто се добавя още брашно, за да се образуват тестени трохи.

Боровинковият пай се поръсва с тестените трохи.

Ваниловата захар се поръсва отгоре.

Фурната се загрява на 180 градуса.

Боровинковия пай се пече за час, като ароматът се разнася доста по-рано из цялата къща.

Определено това е най-вкусния боровинков пай, който сме опитвали.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *