Site Overlay

Най-лесният ябълков сладкиш – Рецепта

“Викайте децата да ви помогнат да приготвите най-лесния ябълков сладкиш – двойно забавление и двойна наслада”

Начин на приготвяне:

Най-лесният ябълков сладкиш, който ще стане любим на цялото ви семейство!

В купа смесете разбитите яйца, захарта, ванилиите и олиото. Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде, прибавете ги към яйчената смес и добавете микса от овесени ядки и стафиди.

Отделно пресейте брашното и добавете бакпулвера, прибавете ги към сместа и разбъркайте, оставете сместа да престои, докато нагрее фурната. Включете фурната на 180 градуса. Сипете сместа в тава с диаметър 22 см, постлана с хартия за печене и намазана с малко олио.

Поставете тавата в нагрятата фурна и печете до готовност (суха клечка) за около 50 минути. След като извадите кейка от тавата, поръсете с пудра захар, по желание. Мек, сочен и невероятно вкусен ябълков сладкиш!

Можете да замените ванилията с 2 ч.л. канела, става още по-ароматен сладкиш с овесени ядки!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *