Site Overlay

Най-пухкавите хлебчета – Рецепта | Gotvach.bg

“Душичка са тези пухкави хлебчета и се приготвят много лесно”

Начин на приготвяне:

Към затопленото мляко сипвате разтопеното масло, разбитото яйце, захарта и солта.

Към тях добавяте брашното с маята и омесвате меко и еластично тесто. Оставяте да втаса около 90 минути.

Когато тестото е готово, го разделяте на парчета, които оформяте на топки. Подредете топките в предварително намазана с масло тава.

Оставете тестото за повторно втасване 90 минути.

Намажете малките питки с малко олио и разбит жълтък.

Печете пухкавите хлебчета в предварително нагрята фурна на 180°C около 30 минути.

Използвайте най-пухкавите хлебчета за сандвичи, бургери или каквото решите.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *