Site Overlay

Наложена баница с мас – Рецепта

“Ако се чудите какво да правите днес, защо не си хапнете вкусна наложена баница, пък през това ще измислите план”

Начин на приготвяне:

В купа смесваме последователно водата, захарта, солта, брашното и бакпулвера.

Омесваме меко тесто, като при необходимост добавяме още брашно или вода.

Оставяме тестото за 10 минути да се отпусне и го разделяме на 6 топки.

Всяка топка разточваме на тънка кора и редим една върху друга, като намазваме между тях с по 1 ч.л. свинска мас.

В купа смесваме продуктите за плънката.

Намазваме тава за печене с малко свинска мас, отгоре поставяме една кора и разпределяме 2 пълни лъжици от плънката, отгоре поставяме втора кора и така редим до последната кора.

Отгоре намазваме наложената баница със свинска мас и нарязваме баницата на квадрати.

Печем наложена баница с мас на 200 градуса около 25 минути до златисто.

Баницата се яде топла.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *