Site Overlay

Наложени пуешки пържоли с гъбен сос с индийско орехче – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пуешкото филе се почиства от ципите и се нарязва на пуешки пържоли.

Измива се много добре.

Празът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Приготвя се марината, като градинският чай, риганът и мащерката се заливат с олио и се оставят за 10 мин.

Виното се разбърква с балсамовия оцет. Прибавят се накиснатите в олио подправки. Разбърква се много добре. Прибавя се начупеният на едро дафинов лист.

Маринатата се оставя в хладилник за 20 Мин.

В дълбока купа с капак се нареждат един ред пържоли, които са намазани от двете страни със сол и черен пипер.

Отгоре се нарежда нарязаният праз. Заливат се с марината.

Редуват се ред пържоли, праз и марината, като се завършва с праз.

Залива се с останалата марината.

Кутията се затваря с капака и се оставя в хладилник за 12 ч. Наложените пържоли се изваждат от кутията и се нареждат в тава, в която ще се пече.

Заливат се с маринатата. Тавата се завива с фолио.

Пече се 120 мин в предварително загрята на 160 градуса, след което фолиото се премахва и се пече 30 мин без фолио.

Приготвяне на гъбения сос:

Водата с виното се слагат в тенджера и се слага да заври.

Гъбите се измиват, почистват и нарязват на дребно. Изсипват се във врящата вода с вино.

Варят се 20 мин на слаб огън, след което котлонът се изключва и гъбите се изваждат.

Брашното се запържва в маслото. Постепенно се прибавя бульонът при продължително бъркане.

Най-накрая се прибавят гъбите и сосът за месо се отстранява от котлона.

Прибавя се индийско орехче, черен пипер и сол.

Наложените пуешки пържоли с гъбен сос с индийско орехче се сервират поляти сгъбен сос и гарнитура от задушени зеленчуци.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *