Site Overlay

Наложен тутманик със семена – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в хладката вода със захарта и добавяме 2 супени лъжици от брашното.

Завиваме и оставяме да се активира за 30 минути.

В съд счукваме яйцата, прибавяме олиото, киселото мляко, в което сме разтворели сода за хляб и солта.

Предварително си пресяваме брашното и правим кладенче.

Готовата активирана мая изсипваме, както и всички смесени съставки от другия съд.

Започваме да си замесваме тесто, което е меко.

Покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути да втаса.

След като е втасало, делим на 8 равни части.

Всяка се разточва на кора.

Вземаме една кора, мажем обилно с разтопеното масло и покриваме с втора кора.

Разточваме на по-голям кръг според големината на тавичката.

Така правим с останалите кори и по този начин получаваме четири кори.

От тези 4 кори вземаме една, поставяме в намаслена тава, мажем с разтопено масло и поръсваме с намачканото сирене.

Така се подреждат и останалите кори, като последната кора мажем само с масло.

Оставяме тутманика за 15 минути да втаса.

Намазваме с разбит жълтък и поръсваме със семената.

Поставяме в печката и печем наложен тутманик със семена за 35 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *