Site Overlay

Напукани курабии с ликьор Alchermes – Рецепта

Начин на приготвяне:

Към омекналото краве масло добавете захарта и разбийте с миксер до гладка маса. Добавете яйцето и продължете да разбивате докато се усвои добре от масления крем. Налейте ликьора.

В купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера.

Прибавете го към маслената смес и измесете добре. Приберете тестото в хладилник за 1-2 часа.

От охладеното тесто късайте парченца около 12 гр. и направете на еднакви топчета.

Оваляйте ги първо в кристална, после в пудра захар. Наредете топчетата в тава застлана с хартия за печене.

Изпечете напуканите сладки на 180 градуса в статична фурна за около 10-12 мин. Охладете курабийките на решетка.

Да ви е сладко!

Напуканите курабии с ликьор Alchermes са страхотни!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *