Site Overlay

Напукани курабийки с какао – Рецепта

Начин на приготвяне:

В средно голяма купа разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер.

Когато захарта се разтопи и цветът на сместа стане почти бял, добавете олиото и разбийте още малко.

Пресейте какаото, ванилията, бакпулвера и брашното и добавете към сместа. Смесете с шпатула, докато съставките се смесят.

Консистенцията на тестото ще бъде течна в сравнение с тестото за курабийки и ще изглежда по-скоро като тесто за брауни.

Когато достигнете желаната консистенция увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете да почива в хладилника за поне 2часа.

Извадете отпочиналото тесто. Отчупете от тестото си топчета с размер на орех и ги оформете на малки топчета. Поставете напуканите сладки в тава застлана с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8-10 минути.

След като извадите тавата от фурната, оставете курабийките да починат на стайна температура за 15-20 минути и сервирайте.

Напуканите курабийки с какао са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *