Site Overlay

Напукани лимонови сладки – Рецепта

Начин на приготвяне:

За тези напукани сладки захарта разбиваме с маслото, което предварително сме оставили на стайна температура. Яйцата се добавят последователно.

Разбиваме продуктите и добавяме настърганата на ситно кора от лимона и сока.

След това добавяме по-малко пресятите брашно и бакпулвер.

Омесваме меко тесто, покриваме купата с стреч фолио и оставяме в хладилника за поне 2 часа.

В правоъгълна тава си застиламе хартия за печене.

От охладеното тесто си правим лимоновите сладки, овалваме ги в пудрата захар и подреждаме в тавата, като оставяме разстояние между тях.

Печем напуканите лимонови сладки на 180°C в предварително загрята фурна за около 15 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *