Site Overlay

Напукани меденки – Рецепта | Gotvach.bg

“Напукани меденки за вкусна почерпка на гостите или приятна изненада за семейството”

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява с двата вида сода.

В купа се поставят яйцето, меда, олиото, захарта и подправките. Разбиват се с миксер.

Към течната смес по-малко се добавя брашното, като се бърка с лъжица. Получава се меко и лепкаво тесто.

Покрива се със стреч фолио и се оставя в хладиник за 1 час.

От тестото се късат топчета с големина на голям орех. Овалват се обилно в пудра захар и меденките се нареждат в тава постелена с хартия за печене.

Напуканите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути.

Получават се около 50 бр. много вкусни напукани меденки.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *