Site Overlay

Напукани портокалови сладки с шоколадови капки – Рецепта

“На холната ви масичка трябва да има чиния с напукани портокалови сладки – и заради аромата, и заради вкуса, и заради вида им”

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Към него се прибавят нарязаното на малки кубчета краве масло, захарта, яйцето, настърганата кора на портокала и сока му и шоколадовите капки.

Замесва се меко тесто. Увива се в стреч фолио и се поставя в хладилника за 1 час.

От тестото се късат малки топчета, които ще бъдат нашите напукани курабийки. Овалват се първо в кристалната захар и след това в пудрата захар.

Нареждат се в тава, постелена с хартия за печене.

Ароматните домашни сладки се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса без вентилатор 12-15 минути.

Да ви е сладко с тези невероятни напукани портокалови сладки с шоколадови капки!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *