Site Overlay

Нахутени кексчета с праз и подправки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пасирайте нахута в блендер.

В дълбока купа разбийте яйцето и добавете пасирания нахут.

Прибавете киселото мляко, в което сте угасили сода за хляб с няколко капки оцет. Разбъркайте.

Праза изчистете и нарежете на ситно. Оставете малко за декорация на солените кексчета и добавете към сместа.

Накълцайте магданоза и копъра заедно с дръжките и прибавете и тях.

Добавете лимецовото брашно, зехтина, щипка черен пипер и сол (1/2 равна чаена лъжичка). Разбъркайте хубаво.

Трябва да ви се получи гъста кексова смес. Ако е нужно, добавете още малко лимецово брашно.

Разпределете получената смес в 12 силиконови форми за мъфини. Отгоре декорирайте със заделения предварително нарязан на тъничко праз.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Извадете ги от формите, след като се охладят леко.

Нахутените кексчета с праз и подправки са много вкусни както топлички, така и студени.

Да ви е вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *