Site Overlay

Нежни грис пастички – Рецепта

Начин на приготвяне:

За Нежни грис пастички първо разделете белтъци от жълтъци. Сложете ги в две купи. Жълтъците разбийте с 1/4 от захарта до пухкав бял крем. Белтъците разбийте с останалата захар до твърди връхчета. Съединете двете смеси и добавете пресятото брашно и гриса на малки количества.

Разбъркайте с леки, въртеливи движения. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете и оставете да се охлади. Разрежете на две. Намажете едната част с мармалада от сливи, а с другата затворете.

Разбийте сметаната със захарта и малко преди да изключите, добавете какаото и маскарпонето.

Шприцовайте розички отгоре и поръсете с какао преди да сервирате готовите пастички.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *