Site Overlay

Нежни ореховки с фурми – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците със захарта, сока от лимон и щипка сол. Трябва да получите плътен и гладък меренг, затова най-удачно е да се разбива на водна баня при слаба температура поне 4 минути, а след това да махнете от водната баня и продължите разбиването още 4 минути.

Смелете в блендер орехите с фурмите. Ако сушените плодове са по-меки, то обработете двата продукта поотделно, за да не се навлажняват и стават на гранули орехите.

Разбъркайте бавно двете смеси с плавни движения.

Напълнете в пош и шприцовайте нежните ореховки върху тавичка, застлана с пергаментова хартия .

Печете сладките с орехи на 150 градуса за 15-20 минути, но наглеждайте и през прозорчето на фурната, за да се ориентирате по цвета. Времето за печене зависи от големината и дебелината на ореховките. След като изключително фурната оставете ги вътре, докато изстинат всички сладки, така ще изсъхнат и станат хрупкави и топящи се в устата като сладки целувки.

Да ви е сладко с нежни ореховки с фурми!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *