Site Overlay

Нежно парфе от тиква – Рецепта

“Топящо се в устата тиквено парфе – готови ли сте да си подарите това изживяване”

Начин на приготвяне:

Тиквата се слага в тенджера. Добавя се захарта. Залива се с вода и се вари до омекване. Прецежда се и се оставя да изстине.

Желатинът се изсипва в чаша с 200 мл вода и се оставя да набъбне. Какаовите бисквити се блендират. Маслото се разтапя и се прибавя към бисквитите. Добавя се и канелата.

Разбърква се добре до получаване на маслени трохи. Изсипват се във формата за парфе. Разпределят се равномерно на дъното и се притискат. Пече се за 10 минути.

Оставя се да се охлади. Тиквата се слага в дълбока купа и се пасира. Желатинът се пуска за няколко секунди в микровълновата, за да се разтопи. Добавя се към тиквата.

Заквасената сметана също се добавя. Разбърква се добре. Получената смес се изсипва във формата с изпечения блат и се разпределя добре.

Тиквеният десерт се оставя в хладилника да стегне.

Мм, кой би отказал парче нежно парфе от тиква?

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *