Site Overlay

Немски маслен сладкиш – Рецепта

“Този маслен сладкиш е на почит у дома и се приготвя с повод и без повод”

Начин на приготвяне:

В купа нарежете кравето масло на парчета и го оставете на стайна температура да се отпусне хубаво.

Когато стане меко сложете брашното, бакпулвера, яйцето, солта, захарта, ванилията и лимоновата кора. Замесете меко маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете тестото и отрежете 1/3 от него. Останалото разточете на кръг. Прехвърлете в кръгла ниска тавичка, застлана с хартия за печене.

Оформете стените от тестото – леко високи. Надупчете с вилица и сложете мармалада.

От заделеното тесто късайте малки парчета и ги разпределете хаотично върху мармалада.

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30-40 градуса.

Извадете, охладете и поръсете сладкиша с пудра захар.

Немският маслен сладкиш е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *