Site Overlay

Немски ябълков сладкиш Апфелкухен – Рецепта

“Ябълковият сладкиш Апфелкухен е нещо като част от седемте чудеса в сладкарството – задължително трябва да се види и опита”

Начин на приготвяне:

За приготвяне на тестото на този вкусен ябълков сладкиш, се разбиват в купа маслото (на стайна температура), като бавно се добавят захарта, ваниловата захар, щипка сол и сока от половин лимон, без бъркането да прекъсва. Добавят се яйцата, едно по едно, и се разбъркват на най-високата степен на миксера.

Пресятото брашно първо се смесва с бакпулвера, след което се прибавя към разбитата смес на няколко пъти. Накрая се добавят двете супени лъжици прясно мляко. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма.

Ябълките се обелват, почистват от семки, разрязват на половинки и след това нарязват на филийки, но без да се разделят. Ябълките се подреждат в кръг върху тавата, кравето масло се разтопява и намазва върху тестото с плодове.

Сладкиш Апфелкухен се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. Малко преди готовност се слагат две супени лъжици сладко от кайсии заедно с една лъжица вода в малка тенджера да заврят.

Разбъркват се леко, след което се прецеждат през цедка. Изпеченият немски сладкиш се изважда от фурната и намазва с кайсиевия сироп, докато е още топъл. След като Апфелкухен се охлади, е готов за сервиране!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *