Site Overlay

Необикновена постна лазаня – Рецепта

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват и обелват. Намачкват се на пюре.

Лукът и гъбите се нарязват на по-дребно и се запържват в сгорещено олио с малко сол. Когато омекнат гъбите и повечето от отделилата се течност се изпари, се прибавя към тях картофеното пюре и сол на вкус и се разбърква добре. Сваля се от котлона.

Доматеното пюре се залива с 1 ч.ч. гореща вода и се разбърква.

Морковите, лукът и пиперката се нарязват и се запържват в сгорещено олио.

Добавя се разреденото доматено пюре и виното. Оставя се за няколко минути на слаб огън.

Добавят се двете консерви и подправките.

Царевичното нишесте се размива с 3 с.л. вода и се прибавя към червената плънка. Разбърква се и се оставя още няколко минути на котлона, докато се сгъсти.

За реденето на лазанята най-отдолу се слага малко от червената плънка. След това се нарежда 1 ред от корите и следва още от червената плънка. Отгоре пак 1 ред кори и част от бялата плънка. Така се реди до края, като най-отгоре трябва да се завърши с бяла плънка.

Вегетарианската лазаня се покрива с алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 – 220 градуса фурна за около 30 минути. След това се маха фолиото и се връща необикновената постна лазаня във фурната, докато се запече отгоре.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *