Site Overlay

Неустоими тексаски ребърца – Рецепта

“Неустоими тексаски ребърца, които ви съветваме да приготвите още днес – всички на трапезата ще останат много доволни”

Начин на приготвяне:

Свинските или телешките ребра се почистват от ципите, след което се натъркват добре с лимоновия сок от двете страни.

Оставят се да престоят 10-15 мин.

През това време в купа се сместват сухите подправки. Върху месестата част на ребрата се правят леки прорези, след което се обтриват добре с подправките от двете страни.

Овкусените ребърца се поставят в подходяща тавичка, добавят се 300 мл вода, покриват се с фолио и се печат на 200°C за два часа и половина.

Половин час преди ребърцата да се извадят от фурната, се приготвя сосът. В касерола или малка тенджерка се смесват продуктите за соса, разбъркват се добре и се слагат на силен котлон до леко завиране.

След това котлонът се намаля на ниска степен и сосът се оставя да поври около 30 мин, като се разбърква периодично, за да не загори. След като се сгъсти, сосът се прецежда и се заливат печените ребърца с него.

Ястието се връща във фурната и се пече на горен реотан за 10-15 мин най- много.

Готовите тексаски ребърца се разрязват и се сервират топли с гарнитура по желание.

Забележка: В оригиналната рецепта ребърцата се печат четири часа на барбекю с капак, обвити в фолио или във фурна на 120°C.Ако имате търпение, може да опитате. Вкусът от барбекюто е невероятен.

Добър апетит.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *