Site Overlay

Новогодишен орехов хайвер по турски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маслото се загрява.

Ореховите ядки се прибавят в сгорещеното масло, като се прибавят цели, не се начупват.

Пържат се 5 мин при продължително бъркане. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят. След като изстинат, се натрошават с чопър.

Чесънът се счуква в хаванче.

Таханът се изсипва в купата, в която ще се разбърква. Прибавя се половината от водата. Разбърква се внимателно до получаване на хомогенна смес.

Лимоните се изискват и сокът се прибавя към тахана.

Разбърква се много добре.

Постепенно се прибавят смлените орехи и останалата вода.

Прибавя се сумакът, чесънът и солта.

Разбърква се много добре разядката до получаване на еднородна смес.

Хайверът от орехи се оставя в хладилник за 5 часа.

Сервира се новогодишен орехов хайвер по турски с черен хляб.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *