Site Overlay

Новогодишен сладкиш – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Отделяме 4 белтъка и в дълбока купа разбиваме заедно с 1 чаена чаша захар на сняг и ги оставяме на страна.

Двата белтъка, които остават от общия брой на яйцата и 6 жълтъка както и 1 ч.ч. захар разбиваме на пухкава смес.

Към тази смес прибавяме, олиото, водата, ванилията и с дървена лъжица към тях прибавяме пресято брашно с бакпулвера.

Вземаме си тавичка, която намазваме с олио и поръсваме с брашно.

Изливаме сместа и поставяме във фурната да се пече до готовност.

След като извадим от фурната, намазваме със сладко по ваш избор.

Отгоре внимателно разпределяме белтъците върху сладкиша със сладко и настъргваме шоколада.

Запичаме на ниска температура или на вентилатор да не изгори новогодишния сладкиш.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *