Site Overlay

Новогодишна лимецова питка с квас левито мадре от 1927 г. – Рецепта

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се олиото 4 с.к. захарта и солта. Разбърква се много добре.

Квасът левито мадре се разбърква с прясното мляко, като млякото се прибавя постепенно и се бърка с тел.

Брашното се изсипва в купа, в която ще се меси.

Прави се кладенче и се прибавя квасът с прясното мляко.

Започва да се замесва.

Прибавя се постепенно яйцата при продължително бъркане.

Замесва се средно твърдо тесто.

Тестото се разделя на топки.

Всяка топка се нарежда в предварително намазана от всички със тава с брашно и олио тава.

Тавата се завива с фолио, като се оставя да влиза въздух.

Лимецовата питка се оставя да втаса 12 ч.

Преди печене се намазва с разбити 2 бр. яйца и малко олио.

Отгоре се слагат парченца масло.

Новогодишната лимецова питка с квас левито мадре от 1927 г. се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *