Site Overlay

Новогодишна маслена баница с късмети от 1927 г. – Рецепта

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбъркват на пяна с тел. Прибавя се киселото мляко. Разбърква се много добре.

Содата се прибавя, след като са разбъркани яйцата и киселото мляко.

Разбърква се и се оставя 10 мин на стайна температура.

Сиренето се натрошава на ситно. Прибавя се към сместа.

Разбърква се много добре.

Най-накрая се прибавя солта, като солта може да се намали или увеличи съобразно солеността на сиренето.

Сместа се разбърква много добре.

Масло се разтопява на средна температура, като не се запържва.

Тавата, в която ще се нарежда баницата, се намазва обилно с масло с помощта на четка, като се намазват и стените на тавата.

Нарежда се една кора.

Намазва се обилно с масло.

Нарежда се втората кора.

Намазва се обилно с масло.

Изсипва се половината от сместа, като се разпределя равномерно.

Нарежда се третата и четвъртата кора, като всяка се намазва обилно с масло.

Върху четвъртата като се слага другата половина от сместа. Нарежда се петата кора.

Баницата се разрязва с остър нож на парчета, като се внимава плънката да не излезне отгоре на баницата. Реже се внимателно, без да се натискат корите.

След като се нареже, по всички разрези се залива с масло.

Пече се 60 мин в предварително загрята фурна на 160 градуса.

След като се извади от фурната, се напръсква с вода и се завива с кърпа за 10 мин.

Късметите се навиват на клечки за зъби и се забождат на всяко парче от новогодишната маслена баница с късмети от 1927 г.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *