Site Overlay

Новогодишна орехова торта с кафе – Рецепта

Начин на приготвяне:

Приготвяме си тортените блатове по следният начин.

Разбиваме си яйцата най-добре с помощта на миксер. Към тях добавяме захарта и продължаваме да разбиваме до пухкава смес.

Добавяме брашното и олиото и разбъркваме на ръка. Към сместа добавяме и нарязаните на ситно орехи. Сместа е готова за блатовете.

Разделяме сместа в три еднакви съда, който намазваме с масло.

Постиламе дъната им с хартия за печене и разпределяме сместа за блатовете във формите. Печем за 15 минути на 190 °C.

Подготвяме си сметановия крем, като разбиваме сметаната с помощта на миксер и добавяме към нея ванилията и пудрата захар.

За кафявия крем разбиваме маслото с помощта на миксер, след това добавете половината захар и разтворимото кафе, което добавяме на тънка струйка към масло.

Започваме да си сглобяваме тортата, като поставяме първия блат.

Върху него нанасяме обилно количество от кафявия крем.

Отгоре поставяме втория блат и върху него отново разстелете кафявия крем.

Най-отгоре поставяме третия блат .

Върху него нанасяме сметановия крем, както и отстрани на ореховата торта.

Нарязаните орехи нанасяме с ръце в страни на тортата, както и отгоре.

Поставяме в хладилника за около час новогодишната орехова торта с кафе.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *