Site Overlay

Новогодишни меденки от детството – Рецепта

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се медът и се разбива. Добавя се олиото канелата и содата.

Брашното се пресява и се замесва меко тесто, но да не лепи и да може да се разточва.

Остава се 20 мин да почине, завито в стреч фолио във хладилника. Разточва се на кора 2 мм. Изрязва се с формички и се нареждат в тава, заслана с хартия за печене на един пръст разстояние.

Фурната се загрява на 180°C . Печат се до бледо кафеникав цвят. Изваждат се и се зарежда втората тава.

Като се изпекат всичките, се разтопява шоколадът.

Начупва се на кубчета и се сипва сметаната.

Поставя се на водна баня до пълното разтопяване.

Меденките се слепват с мармалада две по две.

Топят се до половината в шоколада и след това в смлените орехи.

Имате разкошни новогодишни меденки от детството.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *