Site Overlay

Новогодишни сармички и сушени червени чушки – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган или тенджера запържете каймата и праза, който е нарязан на ситно.

Сипете малко вода, за да се раздроби каймата, и прибавете ориза.

Овкусете с подправките и оставете за кратко да се запържва. Отделете листата от зелките и отстранете средната твърда част на всяко листо.

Нарежете сланината и свинската плешка на ситно, на всяко листо сложете от сместа и няколко парченца от сланината и месцето.

Завийте на стегната сарма.

На дъното на тенджерата сложете малко олио и нарязано на ситно зеле.

На всеки ред сарми слагайте по 2 чушки, които са накиснати предварително в гореща вода.

Най-отгоре ги притиснете с чиния и сипете вода. Варете на слаб до умерен котлон до готовност.

Декорацията е по ваш избор както аз съм направила с печена домашна луканка върху чушки.

Добър апетит и Весели празници с тези новогодишни сармички и сушени червени чушки!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *