Site Overlay

Ноемврийска салата с праз – Рецепта

“Какво по-подходящо от ноемврийска салата с праз през ноември – и ние не се сещаме”

Начин на приготвяне:

Наричам салатата ноемврийска заради наличието на праз лук и печени пиперки в нея. През ноември празът трайно се настанява на българската трапеза, та чак до март.

Изберете тънички и крехки стъбла праз за салатата. Изчистете и измийте добре. Нарежете ги на тънки шайбички, посолете с прясно смляна сол (едра морска или хималайска) и претрийте леко, за да омекне.

Зелените пиперки изпечете и обелете. Нарежете на ситно и прибавете при праза.

Добавете домата нарязан на кубчета.

Магданоза измийте и нарежете заедно със дръжките(за аромат).

Разбъркайте зеленчуковата салата, след като добавите зехтин.

Да ви е вкусно!

Ноемврийската салата с праз е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *